Блогове

Сляпото момче доказа на цяла България, че и в комерсиалните формати талантът е над всичко!

Искам да поздравя Ивайло Донков и неговите родители за успешното му представяне в "Гласът на България". Много се радвам, че най-сетне и децата със зрителни проблеми успяват в такива телевизионни формати, направени само за показване на красиви прически, тоалети и т.н. Браво, Иво! Ти доказа, че таланта ти е неоспорим и даваш кураж на всички деца с липсващо зрение да следват мечтите си и да не се отказват лесно от състезания! Честито на теб и на твоите родители!

Децата и киберпространството

Искам да ви препоръчам една статия в нета, която прочетох. Тя не е насочена само към родителите на виждащи деца, мисля че е за всички родители, които искат децата им да живеят в една по-спокойна среда и постоянно се притесняват от "нападките" в интернет и не само там. Ето статията: http://www.tia.bg/index.php?c=n&id=1625

Писмо до родителите

Здравейте, скъпи родители на деца с намалено или напълно липсващо зрение. Много бих искала да се запозная с тези от вас, които имат свободно време да пишат и споделят проблемите с възпитането, обучението вкъщи и в училище на децата. Ще се радвам да контактуваме във форумите или по скайп, ако желаете, имам нужда да се информирам за всичко, свързано с нашите деца, за да съм "в час" и да създам повече контакти за себе си и детето.

„Асистент за независимо детство”

Социалната услуга „Асистент за независим живот” се разделя на две:
- „Асистент за независим и активен живот” - социална услуга за компенсиране на дефицита при пълнолетни лица с трайни увреждания и затруднения при активното им социално включване и в ежедневното обслужване за подпомагане на тяхната независимост и активност и
- „Асистент за независимо детство” - социална услуга за компенсиране на дефицита при деца с трайни увреждания и затруднения при активното им социално включване и в ежедневното обслужване за подпомагане на тяхното развитие.

Превод от ноти на плоско-печатен шрифт на брайл

Здравейте!Интересува ме има ли някой идея или информация дали могат да се преведат няколко школи за флейта от плоско-печатен шрифт на Брайл?Синът ми Явор е приет в музикалното училище НУМТИ "Добрин Петков"Пловдив, в пети клас .

Абонирай се за новости