как да се откажем от памперсите

Консултант: 
Евелина Стоянова

Пише ви майка на две годишно дете със зрителен проблем. Бих искала малко повече информация по въпроса за премахването на памперсите. Зрителното увреждане влияе ли върху навиците и ако да, как да се справим с проблема?3dlat
ديكورات
اسماء بنات
اسماء أولاد
صور
مساء الخير
صباح الخير
جمعة مباركة
عبايات

واتساب عمر

the best website for buying sex toys, buying vibrators and remote control wearable vibrator https://www.xnxxtoys.com

отговор на консултация

. Здравейте. Въпроса, който ви вълнува е доста често задаван от все повече родители.В последно време, широката употреба на памперси и разбира се улеснението на родителите от тях, като че ли позабавя тяхното премахване. Ходенето до тоалетна или оказването на физиологични нужди е умение, което децата в норма обикновен усвояват на 2-3 годишна възраст. Като родител на зрително затруднено дете, трябва да знаете, че зрителното увреждане не влияе пряко върху изграждането на умението. Правилата са същите, както при всички други деца. Няма да се впускам в теоритични подробности, просто ще ви дам някои полезни съвета, които винаги вършат работа:
- Започнете обучението, когато времето е топло /не искаме детето да настине /. Отначало го оставяйте без памперс само когато е будно, после и докато спи през деня, а накрая и през нощта.
- Слагайте го на гърнето или тоалетната чиния / с адаптор / всеки ден по едно и също време. Например сутрин след ставане, на обяд и вечер преди лягане. Така ще изградите стереотип и то ще свикне да ходи да тоалетна по едно и също време / особено по голяма нужда /.В началото детето се слага често /през 2-3 часа /, а по-късно периодът се увеличава.
- Дръжте го на гърнето дълго време- дори половин час ако е нужно.
- Може да използвате и старият бабешки метод- пуснете водата на чешмата, за да му се допишка от шума.
- Забавлявайте го с игри и приказки, докато седи на гърнето, за да не му стане скучно.
- Не забравяйте да го наградите, когато е свършило "работата", където трябва.
- Ако все още не говори, научете го да подава някакъв сигнал, когато му се ходи до тоалетна. Например: да казва А-А, да започва да се събува, да тръгва към тоалетната или някакъв друг измислен от самото дете сигнал.
- Не очаквайте бърз резултат, но не се отказвайте- крайната цел, детето да не пишка в гащите, си заслужава. И помнете, че децата с интелект в норма усвояват това умение за два-три месеца.
Когато говорим за зрително затруднено дете, трябва да се има в предвид, че при тези деца липсва зрителният опит и имитацията. Затова трябва да спазват някои стъпки при научаването на каквито и да било умения.
Ето и някои от тях, които детето трябва да научи, след като е разбрало предназначението на тоалетната:
А/ Как да стигне до тоалетната и да отвори вратата.
Б/ Как да си сваля и вдига бельото.
В/ Как да се избърсва. Не му подавайте тоалетната хартия в ръцете, а го научете къде се намира.
Г/ Как да пуска водата.
Д/ Как да излезе от тоалетната.
Доколкото разбирам от писмото ви, вашето дете е на две години, така че сега е точният момент да почнете да изграждате това така важно за вас и него умение.
Желая ви успех. Ако имате и други въпроси, които ви вълнуват, аз ви очаквам.