Незрящата Нели Петрова героиня в предаването "Предай нататък"

Георги Петров е дядо на 9-годишната Нели Петрова. Тя има запушени сълзени канали вследствие на инфекция. На почти 2-годишна възраст Нели не може да отвори очите си. Тя ще бъде главна геориня и в предаването по "Предай нататък", което ще се излъчи по bTV от 20:00 часа тази вечер.

Още от бебе, момиченцето до 1 година и 4 месеца е било в Инфекциозната болница в София, а непосредствено след това търси спасение от коварната инфекция два месеца в Александровса болница. Но ходенето по болници не спира дотук. Цялото семейство на Нели полага неимоверни грижи за нейното възстановяване, като се насочват към Варненската болница "Света Петка", а именно тук, лекарите успяват да отворят очите на малкото момиче.

Георги Петров споделя, че в момента Нели е на 9 години, а вече е преживяла 7 пълни упойки. "Опити сме правили много, дори присаждане в очите на месо, но за съжаление все още не можем да променим нещата", споделя той пред NoStop.bg.

"Сега ходим в една софийска очна клиника, която се казва "Дент". Там специалистите наистина обърнаха голямо внимание и се отнесоха доста сериозно с нас. Сякаш се почувстваха задължени да помогнат с каквото могат. На 3 декември отново ще ходим там".

Семейството на 9-годишната Нели е търсило помощ от много известни лекари, включително и от руски специалист, но за съжаление, резултат все още няма, а едното око на малкото момиче е почти изсъхнало, с него то почти не вижда.

Нели обаче е изключително борбена - тя ходи на училище в ОУ "20-ти април" и в момента е в 3-ти клас. Нейн класен ръководител е Гинка Костуркова, която, както споделя Георги Петров, полага изключителни грижи за нея и дори отделя от личното си време. "Не знам как бихме могли да се отблагодарим на такъв човек, просто нямам думи", споделя трогнат Георги Петров.

Тази вечер от 20:00 часа в предаването по bTV "Предай нататък" Наталия Симеонова ще разкаже за злополучната съдба на малкото дете, която се надяваме да има успешен завършек. "Искаме да дадем гласност, искаме да се намери решение на този проблем и Нели да оздравее", надява се Георги Петров, както и всички ние.

www.NoStop.bg

Видеото от предаването "Предай нататък" можете да видите тук: http://www.btv.bg/shows/preadai-natatak/videos/video/979657718-Polet_vis...