"Делфините" помагат на слепи деца

Доброволческата организация тази година набира средства за децата от училище "Иван Шишман"

За пета поредна година младежите от неправителствената доброволческа организация PTPI "Делфините" организират коледната си кампания. Естеството на превърналото се в традиция събитие се състои в изработването на коледни картички, със средствата от които се подкрепя различна хуманитарна кауза всяка година. Инициативата набира все повече популярност и подкрепа сред гражданите и се радва на големи успехи.

От миналогодишната кампания бяха събрани 12 700 лв., с които бяха обновени една стая за деца болни от муковисцидоза,една стая за игра и стая за деца болни от диабет във варненските болници "Света Ана" и "Света Марина". Коледната кампания през 2012 година има за цел реновирането на всекидневната в училището за незрящи деца "Иван Шишман" във Варна. В това училище се обучават и живеят деца с различни заболявания - слепота, глухота, церебрална парализа и т.н.

Със събраните средства в края на инициативата ще се смени старият изтърбушен диван, ще се подмени неработещия телевизор с нов, както и ще се осигурят нови компютри, с които децата да се развличат през свободното си време. Делфините ще вложат всичко от себе си,за да направят тази стая едно по-уютно място, което младежите да посещават с удоволствие. Също така ще се закупи и нова пералня , тъй като тази с която училището разполагава в момента е твърда стара и вече не може да бъде поправена.

Кампанията ще се проведе от 15 до 21 Декември, включете се като закупите картичка от щандовете във верига магазини "Пикадили" или в болница "Света Марина".