Коледната кампания на "Делфините" в гр. Варна приключи

Петата поред Коледна кампания на младежката доброволческа организация PTPI «Делфините» завърши!
Целта на събитието бе да се реновира всекидневната в училището за незрящи деца «Проф. д-р Иван Шишманов» където се обучават и живеят деца с различни заболявания - слепота, глухота, церебрална парализа и т.н.

Правенето на Коледни картички започна още през ноември,като освен членовете на «Делфините» се включиха и доброволци от Полша и Хърватия.

Кампанията започна на 10.12 в болницата «Св. Марина», където със средствата от миналогодишната кампания бяха реновирани две стаи за деца болни от диабет и муковисцидоза. На 15.12 продаването на Коледни картички продължи и във верига супермаркети «Пикадили» и приключи успешно на 22.12 въпреки лошите метеорологични условия. Също бе организиран и онлайн търг за Коледни картички.

Със събраните над 12 000 лв. вече е закупена част от необходимата техника - телевизор,пералня със сушилня, компютри,на които ще бъде инсталиран специален софтуер позволяващ на децата да боравят с тях.
И тъй като резултатите от Коледната кампания надхвърлят очакваното,с част от средствата ще бъде реновирана стая за ароматерапия и успокоение в дневният център за деца и младежи с умствена изостаналост «Св. Йоан Златоуст».

Източник: News.Varna24.bg