Откриват зала за незрящи деца

Този петък от 12 ч. в училището за деца с нарушено зрение „Д-р Иван Шишманов" в „Аспарухово" младежката доброволческа организация „Делфините" ще открие тържествено обновената и обзаведена с техника и комфортни мебели стая за свободното време на незрящите деца. „Делфините" са вложили голяма част от средствата, събрани с благотворителната им коледна кампания, в закупуването на три компютъра, голям плазмен телевизор, бюра за компютрите, комфортни дивани, пералня с вградена сушилня, столове. В началото на тази седмица младежите дариха на отделението по неонатология към АГ болница – Варна, 1000 лева за закупуване на жизненоважен за малките пациенти уред за измерване нивото на кислород в кръвта на недоносените бебенца.
С петата поредна благотворителна кампания на варненските младежи в сътрудничество с фондация „Деца на Балканите“ бяха събрани 12 000 лева! В продължение на два месеца младежите правиха ръчно изработени уникални коледни картички във Виста, а в дните около Коледа и в най-големите студове ги продаваха на безвъзмездно предоставените за целта щандове в известна верига супермаркети и в МБАЛ „Света Марина". И варненци купуваха -повечето вече много добре знаят за „Делфините“ и казват, че всяка година си купуват картички и си ги слагат под елхата. Купуват пенсионери, купуват бедни хора, които вадят стотинките от портмонето си.
Тъй като събраните средства надхвърлиха очакванията на младежите, те решиха да помогнат и на дневния център за деца с умствени увреждания „Свети Йоан Златоуст" - за там също вече са купени пералня със сушилня и прахосмукачка и младежите ще обзавеждат специална стая за успокоение на хлапетата.
Кампанията около Коледа е традиционна за младежката организация. Със средствата от миналогодишната Коледа вече са факт напълно обзаведена стерилна стая за пациентите с муковисцидоза в МБАЛ „Света Марина", весела стая за игра в МБАЛ „Света Анна" и ремонт на столовата в дома за сираци „Княгиня Надежда". В момента се обзавежда и стая за малките пациенти с диабет, отново в МБАЛ „Света Марина".