Слагат пътека за незрящи до спортна зала "Бойчо Брънзов" в гр. Бургас

Района има център за незрящи, който ще бъде свързан с три важни зони.
Пътека или водеща ивица застлана и с така наречените тактилни плочи за незрящи ще бъде изградена в района на МБАЛ - Бургас, до центъра за "Социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания".

Предложението на съветниците от групата на ГЕРБ в местния парламент и ще бъде гледано на предстоящата в края на месеца сесия.

Те настояват платното с пешеходна пътека в района да бъде заменено изцяло с трасе от тактилни плочи, а пътеката да може да отвежда хората директно до спортна зала "Бойчо Брънзов" в бургаския комплекс "Зорница".

"Целта е създаване на достъпна среда за хората с увреждания, тъй като сега това е невъзможно, а участакът е особено натоварен", обясни Снежина Маджарова, председател на ОбС - Бургас.

Заедно с това от групата искат да бъде създадена водеща лент ана пешеходните пътеки, както и да бъде обособено паркомясто за превозните средства, превозващи инвалиди, а също и да се създадат специални условия за спиране и паркиране с такива автомобили, точно пред Социалния център.

Източник: http://www.burgasutre.bg