Свети Валентин за деца с нарушено зрение

Вдъхновени от легендата за младия свещеник Валентин, който със силната си вяра връща зрението на дъщерята на тъмничаря, влюбва се и в деня на своята екзекуция, 14 февруари 269г., подписва прощално послание до нея "С любов от твоя Валентин" лъвовете от Лайънс клуб Варна подариха на децата с нарушено зрение от училище Проф. Д-р Иван Шишманов, кв.Аспарухово, Варна истински празник.

Подари празник! е нашият начин „Да дарим любов“.

В деня на Свети Валентин столовата на училището бе претворена в къщичка на АМУР. Към 16ч децата започнаха да идват на групи, плахо пристъпващи между пръснатите навсякъде балони. Преоблечена като ангел красива доброволка ги отвеждаше до „Паното на желанията” за да оставят цветен отпечатък от своята длан и да си направят снимка с АМУР. На щанда „Работилница на любовта” закипя усилено производство на цветни сърца, а останалите деца бяха въвлечени в следващите една след друга, оставяйки ги без дъх, игри – „Кола, фанта, спрайт”, „ Дните от седмицата”, „Пица”. Щастливо уморените деца приседнаха за да се удивят на подготвените специално за тях фокуси и отново бяха увлечени в игри. Успоредно с Лайънс Валентиката течеше подготвена от децата от училището томбола. Кристиян и Христо неуморно раздаваха печалбите. Скромната Християна получи тефтер и химикил. Жеко, запасен с много билети, обра голяма част от наградите. Госпожа Кирязова също си тръгна с няколко красиви предмета.

В края на празника за всеки имаше балон. Деца, учители и организатори отнесохме със себе си радоста на празника, любовта на АМУР и топлината от чудесно прекараното време заедно.

Такива празници ни помагат да прогледнем.