За шести пореден път ще бъдем "Различни, но заедно"

Арт Център "Кърнолски“ реализира през 2013 за шести пореден път инициативата "Различни, но заедно".

Тя е под патронажа на кмета на Столична община - г-жа Йорданка Фандъкова, която е и първи носител на почетния знак "Сърцето на София”, връчван на заслужили дейци в областта на образованието, изкуството, културата и спорта, както и за постижения на различни национални и международни сцени, форуми, състезания и олимпиади на ученици и учители от столични училища. Инициативата "Различни, но заедно" се провежда с подкрепата на Столична Община, Синдиката на българските учители, Регионалния инспекторат по образование – гр. София, Бежанско-мигрантската служба към БЧК, Радио FM+ и други.

Основната идея на проекта е децата и младежите на България, тези в неравностойно положение, както и представителите на различни малцинствени групи, да пеят и танцуват заедно в навечерието на Коледа – празник, който прави всички ни по-добри, обединява и възпитава в толерантност, показвайки, че всички деца и младежи си приличат – умеят да творят и се забавляват по един и същи начин. Съпътстваща проява ще бъде станалото традиционно връчване на почетния знак "Сърцето на София” и за трети път на неговия по-мащабен аналог – "Сърцето на България”..

Концертът "Различни, но заедно” ще се проведе на 17 декември 2013 в Зала "Люмиер” на НДК от 18 ч. и в него ще вземат участие Вокална студия "Дъга”, Група за арменски танци "Наири”, Танцова група към Бежанско-мигрантската служба към БЧК, Училище за деца с нарушено зрение "Луи Брайл”, "Невиждан театър“, ССУ с ДГ за деца с увреден слух "Проф. Док. "Дечо Денев”, Танцова школа "Ив–Денс”, Танцов съства към 75 ОУ "Тодор Каблешков”.

Източник:http://fmplus.net